Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

22.11.2012

спячка красноухих черепах

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Сплячка. Питання про те, чи варто вводити черепах у сплячку, є одним з найважливіших для аматорів, що утримуть їх у будинку, у різних джерелах зустрічаються різні рекомендації з цього питання.

Деякі фахівці вважають, що в домашніх умовах уводити черепах у сплячку не слід, інші думають, що сплячка для цих тварин обов’язкова.

Черепахи — холоднокровні тварини. Вони впадають у сплячку, коли температура навколишнього середовища стає занадто високою чи занадто низькою для того, щоб підтримувати життєдіяльність їхнього організму. У домашніх умовах, при стабільній температурі більшості цих тварин сплячка не потрібна, однак деякі черепахи, особливо недавно піймані, усе рівно намагаються знайти затишний куточок і улаштуватися там на зимівлю.

Якщо ви помітили, що восени ваша черепаха стала менш активною і почала часто позіхати, їй потрібно забезпечити всі умови, щоб вона могла спокійно проспати до весни. Перед тим як улаштовувати тварину на зиму, необхідно проконсультуватися з ветеринарним лікарем, тому що апатія черепахи може бути одним із симптомів хвороби.

У сплячку рекомендується вводити тих черепах, від яких ви розраховуєте одержати потомство. У тому випадку, якщо у вас немає можливості тримати черепаху в прохолодному місці кілька місяців, краще її в сплячку не вводити.

Перед сплячкою черепахам необхідна посилена годівля, тому що під час сну вони втрачають близько половини своєї ваги.

Тварину потрібно годувати кілька разів у день, щоб вона запаслася всіма необхідними живильними речовинами для довгого сну. Спати черепаха повинна в приміщенні, де підтримується температура від 1 до 6° С. Найкраще місце для спячки вибрати якомога прохолодніше.

Знижувати температуру необхідно поступово, щоб не переохолодити тварину. Крім того, потрібно підтримувати досить високу вологість у приміщенні, де черепаха буде зимувати. Субстрат, у якому буде спати черепаха, повинний добре пропускати вологу, але не затримувати її. Як субстрат найкраще використовувати суміш моху сфагнуму і листків.

Перед тим як уводити тварину в сплячку, її потрібно підготувати. В останній тиждень перед сплячкою черепаху не слід годувати. За добу до відходу до сну тварину необхідно кілька разів викупати, щоб вона могла цілком звільнити кишечник.

Тривалість сну черепахи, в залежності від виду і розміру, може складати від 3 до 5 місяців. Виводити тварину із сплячки потрібно поступово, спочатку потрібно підвищити температуру, потім викупати у теплій воді черепаху, що проснулася. Перші 2-3 дні після пробудження черепаху не слід годувати, щоб5 вона краще адаптувалась до нормального життя.

Після того як черепаха вийде зі спячки, їй необхідно рясне питво, щоб вона змогла компенсувати втрати рідини в зимовий період. Щоб тварина швидше відновила сили, у воду для питва можна додати розчинні вітамінні препарати.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •