Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

21.11.2012

Террариум для сухопутной черепахи. Купить

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Утримання в загоні. Сухопутних черепах, привезених із тропіків, найкраще утримувати в загоні. Перевагою цього спорудження є те, що в ньому тварину можна уберегти від різких перепадів температур і переохолодження.

Крім того, у загоні легше прибирати за черепахою. Загін, як правило, споруджують у куті кімнати. Зробити його можна зі шматків фанери, дощок чи інших щільних матеріалів. Потрібно, щоб загін був досить просторим і тварина могла в ньому вільно переміщатися. На дно варто насипати ґрунт чи пісок, а на одній зі стінок розташувати обігрівальну лампу.

Не рекомендується встановлювати лампу зверху, тому що загін при цьому обігрівається рівномірно. При бічному розташуванні лампи температура зменшується в міру віддалення від її, і тварина може вибрати собі найбільш придатне місце.

Як підстилку для черепахи в загоні рекомендується використовувати нарізаний вузькими смужками газетний папір. Солома не дуже добре підходить для цієї мети, тому що її гострі кінці можуть поранити черепасі очі. Сіно також небажано використовувати як підстилку, оскільки воно слугує сприятливим середловищем для грибних спор, які можуть спровокувати різноманітні інфекційні захворювання.

Загони можна облаштовувати на свіжому повітрі, на дачній чи садовій ділянці. Для цього варто огородити невеликий простір, стежачи за тим, щоб в огорожі не було щілин, через які черепаха може утекти.

Для деяких видів, здатних глибоко зариватися в землю, огорожу рекомендується закріплювати на глибині не менш 30 см, щоб тварина не змогла зробити підкоп. У загоні потрібно улаштувати укриття, щоб черепаха могла сховатися від сонця.

Добре, якщо є можливість викопати невелику водойму, де черепаха зможе викупатися, однак варто пам’ятати, що її глибина повинна бути мінімальною, тому що більшість сухопутних видів не вміють плавати. Необхідно регулярно забирати з загону екскременти і залишки їжі.

Загон повинний розташовуватися на відкритій, трохи піднятій і добре освітленій ділянці. На цьому місці рекомендується посіяти стійкі рослини — газонні злаки чи повзучу конюшину. Отрутні рослини потрібно обов’язково видалити. Зверху над загоном бажано натягнути сітку, щоб уберегти черепаху від хижих птахів, кішок і собак.

Якщо у вас немає можливості вивозити черепаху влітку на дачну ділянку, можна улаштувати загін на балконі. Багато черепах люблять прямі сонячні промені, тому не слід позбавляти їх задоволення погрітися на сонці.

Загін найкраще зробити високим, тому що найчастіше на підлогу балкону сонячні промені не попадають і він залишається холодним, чи, навпаки, сонце занадто нагріває його і тварина може обпектися. До того ж у нижній частині балкону, як правило, гуляють протяги.

Оптимальна висота загону —1м над рівнем підлоги. На дно загону потрібно насипати великий пісок. Бажано на одному рівні з підлогою загону установити миску з водою, щоб черепаха могла викупатися. У куті потрібно улаштувати навіс з картону чи тканини.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •