Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

21.11.2012

Египетская черепаха

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Єгипетська черепаха.

Єгипетська черепаха являє собою один із найменших видів цих тварин. Максимальна довжина карапаксу не перевищує 12,7 см у самок і 11,5 см у самців. Єгипетська черепаха зустрічається тільки на невеликій ділянці Середземномого моря між Лівією і Ізраїлем.

египетская черепаха

египетская черепаха

Зовні єгипетська черепаха дуже нагадує середземноморську, однак є і відмінності. У першої плями на пластроні розташовуються тільки в області черевних щитків, у той час як у другої вони покривають весь пластрон. Крім того, у єгипетських черепах немає наростів на ногах.

У задній частині пластрону у самок єгипетської черепахи є еластична зв’язка, яка дозволяє прикривати щитком задні кінцівки і хвіст, а у самців ця зв’язка окостеніла. У природніх умовах ці черепахи впадають у сплячку в жаркий сезон, а з осені до весни вони ведуть активний спосіб життя.

Спаровуються єгипетські черепахи весною, починаючи з березня.

В шлюбний період і самці, і самки видають своєрідні звуки. Самки відкладають 1-3 яйця у невеликі ямки глибиною до 5 см. Яйця дохзівають близько 3 місяців, але відомі випадки, коли дозрівання тривало 10 місяців. Новонароджені черепашки виходять із шкаралупи не відразу, а через декілька днів, коли жовточний мішок повністю розсмокчеться.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •