Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

21.11.2012

мускусная черепаха содержание

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Мускусна черепаха.

Мускусна черепаха — невелика прісноводна тварина, що живе в Північній Америці. Живе переважно у водоймах зі стоячою водою чи невеликих ставках.

мускусная-черепаха

мускусная-черепаха

У теплу погоду вона часто виходить на берег погрітися на сонці. Мускусна черепаха досить добре плаває, однак найчастіше ходить по дну водойми в пошуках їжі. Карапакс цього виду високий, куполоподібний, коричневий чи темно-сірий, довжиною від 7,5 до 14 см.

У дорослих особин карапакс гладенький і найчастіше однотонний, у молодих — з 3 колами і неправильними темними плямами чи смугами.

Пластрон складається з 11 щитків, скріплених зв’язуванням. Самці відрізняються від самок наявністю затупленого гребеня на хвості і лускатих мозолях на внутрішній поверхні задніх кінцівок. На хвості самок гребінь гострий.

Особливістю мускусної черепахи є наявність під карапаксом двох пар мускусних залоз. Якщо черепаха перелякана чи розсерджена, з них виділяється жовтувата рідина з неприємним запахом. Початок періоду розмноження в цих черепах приходиться на кінець зими — початок літа в залежності від регіону.

Спаровуються тварини тільки у воді. Після цього самки відкладають у невеликі гнізда від 1 до 9 яєць, що дозрівають протягом 9-12 тижнів.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •