Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

16.07.2014

Эбола-подобный вирус

Рубрика: Птица
Автор: admin


Вчені виявили перший Ебола-подібний вірус у летючих мишей у Європі

Міжнародна команда дослідників виявила новий Ебола-подібний вірус у летючих мишей на Півночі Іспанії, — повідомляє журнал PLOS Pathogens. Знахідка отримала назву Lloviu virus.

Дослідження є спільним проектом вчених з Центру інфекції та імунології (СІІ) Колумбійського університету (Школа громадської охорони здоров’я), Інституту імені Карлоса III (ISCIII) і багатьох інших наукових центрів Іспанії.

Новий вірус належить до родини філовірусів, до якого також входять добре відомі патогени-збудники смертельних лихоманок Ебола і Марбург. Філовірусів раніше виявляли у Східній Африці та на Філіппінах, але тепер стало ясно, що їх поширеність набагато більша.

У 2002 році у Франції, Іспанії, Португалії стався масовий відхід летючих мишей, переважно одного і того ж виду. Вчені досліджували легені, печінку, селезінку, гортань, мозок і ректальні змиви від 34 мишей в печерах Австрії.

Вчені зібрали проби у померлих тварин і провели скринінг на широке коло вірусів методом ПЛР. В результаті і був виявлений філовірус. Філовіруси включають в себе еболавіруси і марбургвіруси, два види вірусів, пов’язаних з важким захворюванням людини і приматів.

Після секвенування генома філовірусів, з’ясувалося, що це далекий родич всіх видів вірусу Ебола, який імовірно відгалузився від них приблизно 68 тис. років тому.

«Виявлення цього філовірусу в Іспанії інтригує, тому що це повністю виходить за рамки його раніше описаного діапазону. Нам необхідно з’ясувати, чи можуть існувати інші філовірусу в Європі, і що більш важливо, чи можуть вони викликати захворювання», сказав Густаво Паласіос, один з перших авторів дослідження.

Філовіруси, як правило, не викликають захворювань у летючих мишей, але крім вірусу Lioviu дослідники не знайшли в пробах кажанів ніяких вірусів, тому автори роблять висновок, що тварини загинули від родича Ебола. Вони також не виявили вірусу Lioviu в зразках майже 1300 здорових кажанів.

Кажани відіграють важливу роль в запиленні рослин, поширюючи їх насіння, і контролюють популяції комах і патогенів, що може мати істотні наслідки для екології та здоров’я.

«Відкриття Lioviu вірусу підкреслює, як багато нам ще належить дізнатися про світ нових інфекційних захворювань і важливість глобальної співпраці у сфері охорони здоров’я», сказав директор СІІ д-р Іан Ліпкін.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •