Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

21.11.2012

Середньоазіатська черепаха

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Середньоазіатська черепаха. Раніш цю черепаху називали степовою і відносили до роду Тевіисіо, але потім її виділили в окремий рід, що складається з одного виду. Живе середньоазіатська черепаха в країнах Середньої Азії, Індії, Пакистану, Афганістану й Ірану.

среднеазиатская черепаха

среднеазиатская черепаха

На території Росії ця тварина зустрічається на північно-східному узбережжі Каспійського моря. Живе вона в пустельних і напівпустельних районах, а також у горах. Панцир середньоазіатської черепахи округлий, не занадто високий, жовтувато-ко-ричневого кольору, з темними плямами.

Карапакс складається з 13 щитків, пластрон — з 16. З боків панцира розташовуються 25 щитків. На кожнім щитку карапакса знаходяться борозенки, число яких відповідає точній кількості років черепахи. Пластрон у самців злегка увігнутий.

Довжина панцира цього виду в деяких випадках може досягати 28 см, однак найчастіше дорослі особи мають панцир довжиною близько 20 см. Самці середньоазіатської черепахи, як правило, менші самок. Середньоазіатська черепаха в природних умовах, як правило, двічі впадає в сплячку — узимку і під час літньої жари.

Перед тим як заснути, черепахи готують для себе нори, глибина яких іноді може досягати 2 м. При утриманні цих тварин у будинку влаштовувати сплячки їм необов’язково, тому що домашні умови значно відрізняються від природних.

У березні-квітні черепахи виходять зі сплячки і починають спаровуватися. З квітня по липень самки відкладають 2-3 рази по 2-6 яєць у викопані в ґрунті ямки. Час дозрівання яєць — 80-110 днів. Статевої зрілості ці тварини досягають на 10-му році життя.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •