Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

21.11.2012

Содержание черепах — кормление

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Содержание болотных черепах.

За способом життя черепахи поділяються на дві групи: наземні та водяні.

Наземні живляться рослинною їжею, але  також можуть їсти комах, молюсків, червів. Прісноводні види, за невеликим винятком, живляться тваринною їжею — молюсками, ракоподібними, рибами.

Морські черепахи — переважно рослиноїдні тварини, але частково споживають молюсків, членистоногих, риб, деякі з них (бісса, логерхед), навпаки, насамперед живляться тваринами, але поїдають і водяні рослини. Є серед черепах виключно хижі види — кайманові, м’якотілі, бісса.

У наземних черепах, які живляться рослинами, відсутні особливі пристосування для добування їжі, бо в них немає потреби, але хижі види мають багато цікавих рис будови і поведінки, зв’язаних з необхідністю полювання на різних тварин.

Так, кайманова черепаха полює на свою здобич (риб, земноводних, водяних плазунів, водоплавних птахів) із засідки, терпляче чекаючи, поки її жертва наблизиться до неї. Так само полює на свою здобич м’якотіла черепаха злий тріонікс. Чималої шкоди завдає вона рибам, молодим качкам і гусям.

Грифова черепаха (басейн Міссісіпі), полюючи на риб, нерухомо лежить у мулі, широко відкривши рот і висунувши рухливий яскраво-рожевий кінчик язика. Досить обманутій рибі наблизитись до удаваного черв’яка, як вона опиняється в міцних щелепах підступного рибалки.

У Мексиці цю рідкісну черепаху називають алігатором. Китайський тріонікс добуває рибу, закопуючись у мул або пісок і виставляючи лише одну голову. Побачивши рибу, миттю викидає голову і хапає здобич своїми залізними щелепами.

Цікавий спосіб живлення в бахромчатої черепахи, або матамати поширеної в Бразилії, Гвінеї, Венесуелі. На голові та шиї цієї дивовижної черепахи є численні шкірні вирости (бахрома), що маскують тварину і роблять її подібно до буруватого шматка дерева, вкритого мохом.

Коливання таких виростів приваблює до матамати здобич. Вона втягується разом з водою в широко відкритий рот черепахи і потім повністю проковтується, а вода випускається з рота крізь щілину.

Зимової пори в черепахи особливе життя. У разі, коли зникає корм і знижується температура, вони впадають у сплячку: наземні види залазять у нори, розколини скель, закопуються в грунт, прісноводні полюбляють знаходити куточки у землі або мулі.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •