Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

15.05.2014

История Таджикской ветеринарии

Рубрика: Ветеринария
Автор: admin


працівники сільського господарства Таджицької РСР включившись у Всесоюзне соціалістичне змагання за гідну зустріч XXVII з’їзду КПРС, домоглися хороших результатів по виробництву і продажу державі продукції ферм, збільшення поголів’я великої і дрібної рогатої худоби, свиней, коней, птиці.

Великий внесок у підвищення продуктивності тварин, поліпшення якості продукції внесли ветеринарні працівники. Цілеспрямоване проведення протиепізоотичних заходів, належна санітарія ферм, впровадження в практику досконалих методів діагностики хвороб та ефективних засобів їх профілактики — все це значною мірою зумовило наші досягнення: за роки одинадцятої п’ятирічки кількість неблагополучних щодо інфекційних хвороб пунктів зменшилась на 58 %, захворюваність тварин на 18,2 %.

Добре організовано ветеринарне обслуговування господарств в Ленинабадской області (начальник ветеринарного відділу), Гірничо-Бадахшанської автономної області (А. Изотшоев), в Вахшському (головний ветеринарний лікар Б. Караєв), Кумсангирском (Ю. Холмирзоев), Файзабадском (Н. Мухаммедов), Орджоникидзеабадском (Е. Сангалиев) районах.

Ветеринарні спеціалісти господарств тісно співпрацюють з колективами республіканської епізоотичної експедиції і ветеринарних лабораторій, який надають лікарям велику практичну допомогу при проведенні протиепізоотичних, діагностичних і лікувально-профілактичних заходів.

Велике значення надають фахівці республіки якнайшвидшого впровадження результатів закінчених наукових розробок в практику. Оздоровлення господарств від бруцельозу великої рогатої худоби лікарі ведуть з використанням вакцини із штаму 82.

Все ширше застосовуються вакцини проти тейлериоза великої рогатої худоби і хламидіозу овець, що зумовило значне поліпшення епізоотичної ситуації. Застосовуючи ефективні профілактичні і лікувальні засоби ветеринарні фахівці республіки домоглися зниження гельмінтозів у 1985 році порівняно з 1984 р. на 6 %. Ефективно в цьому напрямку працюють лікарі Кумсангирского, Вахшській, Колхозабадского (головний ветеринарний лікар Р. Минсафин), Гіссарського (Б. Мірзоєв) районів.

З року в рік скорочується враженість великої рогатої худоби підшкірним оводом за рахунок вдумливого, з урахуванням конкретних умов проведення обробок тварин гиподермин-хлорофосом. У більшості районів Вахшской долини хвороба ліквідована, Гіссарського, Орджонікідзеабадськомк районах зведена до мінімуму.

Ефективність роботи фахівців могла бути значно вище, якби кожен лікар, фельдшер відповідально підходив до дорученої справи, не допускав упущень в роботі, своєчасно забезпечував надійну профілактику хвороб, а державні ветеринарні інспектори районів повною мірою використовували надані їм права, пред’являли суворі вимоги до керівників господарств і працівникам ферм по виконанню Ветеринарного статуту Союзу РСР.

Перед фахівцями республіки стоять відповідальні завдання по виконанню соціалістичних зобов’язань і забезпечення надійної охорони тварин від хвороб, поліпшення відтворення стада і підвищення санітарії ферм.

Думаете, как кони на спине возят людей и у них не болит спина? Если болит спина, качество жизни резко падает. Рекомендуем купить тренажер Бубновского от производителя в этом магазине. Спорткей — лидер по производству реабилитационных тренажеров.

Н. Б. БОЛТАЕВ, Н. В. ШАБАКАЕВ



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •