Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

07.05.2014

Поздравление ветеринара с Днем рождения

Рубрика: Ветеринария
Автор: admin


Завжди у пошуку

25 травня свій 70-річний ювілей відзначає фанат науково-популяризаторської роботи — Станіслав РУДИК.

Станіслав Костянтинович — різножанровий вчений. Як анатом він є членом Всесвітньої та Європейської асоціацій ветеринарних анатомів, автором перших українських підручників «Анатомія свійських тварин», «Морфологія сільськогосподарських тварин», двотомного «Курс лекцій з порівняльної анатомії», практикуму та словника.

Ним видрукувано матеріали кандидатської «Спланхнокраній Cervidae i Bovidae» та докторської «Подъязычный аппарат млекопитающих в свете его строения и функции» дисертацій.

На 24 Всесвітньому ветеринарному конгресі світовій спільноті морфологів він продемонстрував шляхи еволюції переднього відділу органів травлення хребетних.

С.К. Рудик першим в Україні розпочав детальне вивчення історії ветеринарної медицини та готує аспірантів за цією спеціальністю. Вперше у світовій практиці він підготував «Курс лекцій з історії ветеринарної медицини» й видав 15 монографій з історії галузі. Під його редакцією вийшла монографія «Історія ветеринарної медицини України».

Член Всесвітньої асоціації істориків ветеринарної медицини, він виступав з доповідями на конгресах та друкується у зарубіжних виданнях, зокрема у журналі «Нівіюгіа тесіісі-пае уеіегіпагіа». Професор С.К. Рудик є автором монографії «Біблія.

Зібрання законів з гуманної та ветеринарної медицини», та особливою його гордістю стали 10 книг серії «Вони з нами поруч», у яких поєднані анатомія з українським фольклором. Експозиція організованих ним музеїв анатомії і історії ветеринарної медицини, за відгуками зарубіжних фахівців, є однією з кращих у світі. А вільний час професор проводить у мандрівках, відвідавши понад 30 країн і видавши автобіографічну повість-мандрівку «Світ очима анатома» та «Алжирія. Країна сироко та блакитного неба».

Держава, громадські та міжнародні організації високо оцінили працю професора, який є кавалером понад 30 державних, громадських та міжнародних нагород. С.К. Рудик — почесний професор чотирьох аграрних університетів, підготував і готує 7 докторів і 13 кандидатів наук, автор понад 600 публікацій, 6 патентів, 43 монографій, 7 підручників.

З нагоди ювілею щиро вітаємо ювіляра і зичимо йому міцного здоров’я, творчого натхнення, успіхів та сімейного благополуччя.

М. Стегней, кандидат ветеринарних наук, доцент НУБІПУ



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •