Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

21.11.2012

Черепаха домашня

Рубрика: Рептилии
Автор: admin


Черепаха домашняя

Види черепах

Черепах відносять до класу Плазуючих, чи Рептилій, загону Черепахи. У нього входить зараз 12 сімейств, що нараховують близько 210 видів.

Серед них: середньоазіатська і средиземноморська сухопутні черепахи. А також далекосхідна водяна, каспійська водяна і болотна, чи річкова.

Черепах утримують у домашніх тераріумах багато любителів тварин. їх продають у зоомагазинах і на «пташиних ринках», експортують у різні держави.

Часто черепашок дарують дітям як живі іграшки. Багато хто приносять їх спочатку додому, а потім починають запитувати як утримувати, чим годувати… У підсумку більшість цих тварин гине на початку життя.

Черепахи холоднокровні істоти. Тіло їх не виробляє власного тепла, а приймає температуру навколишнього середовища. Тварини ці південні. Для нормального життя їм необхідна температура повітря близько 25 градусів. їх даремно зігрівати, вкутуючи в ковдри чи рушники, так само як і змій.

Утримання черепах

У наших будинках вони, як правило, мерзнуть. Адже, як правило, їх розміщають на підлозі. А там на кілька градусів холодніше, ніж на рівні наших рук і голови. Прохолоджуючись, черепахи стають млявими, перестають їсти і повільно вмирають. При придатних умовах це досить витривалі і невибагливі тварини. Деякі доживали в неволі до 120 років.

Серед усіх плазунів черепахи мають найбільше господарське значення. З давніх-давен люди споживали виняткове за своїми смаковими якостями м’ясо черепах та їх яйця. Для деяких народностей черепашачі яйця є улюбленими ласощами. їх варять, смажать, коптять, готують з них різні страви.

Яйця переробляються на яєчний порошок, одержують від них високоякісне масло. «Черепаховий ріг», що його одержують з рогових пластинок бісси, йде на виготовлення цінних галантерейних виробів.

Черепахи користуються великою популярністю серед любителів домашніх тварин. Зв’язано це, звісно, з тим, що більшість видів цих рептилій ідеально підходять для життя в умовах міських квартир.

Усім, хто планує принести в будинок черепаху, радимо спочатку довідатися, що ж їй необхідно для нормального існування. Загалом, їй не так уже багато і треба. Проте від цього певною мірою залежить її життя.

До речі, черепахи — дуже забавні тварини. Вони можуть доставити тим, хто їх знає і любить, багато радості.



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •