Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

22.04.2014

Кооператив Козацкий

Рубрика: Ферма
Автор: admin


Радість від побаченого

Відрадно, що є у нас керівники сільгосппідприємств, які, незважаючи на несприятливі умови для розвитку тваринництва, тримають його на рівні, не зменшують кількість поголів’я та підвищують його продуктивність.

У селі Козацьке Звенигородського району на Черкащині на базі колишнього колгоспу власники паїв організували сільський виробничий кооператив (СВК) «Козацький», а керівником обрали Володимира Максимовича Зозулю, котрий багато років працював тут головним агрономом і вже понад 15 років очолює кооператив.

У господарстві сьогодні утримують 2600 голів рогатої худоби в тому числі 800 корів (600 дійних) та 1800 голів свиней. На період зимівлі тваринництво господарства було добре забезпечене кормами. Сьогодні корови, телиці, телята у доброму і задовільному стані, добре годуються, дійному стаду в раціон вже вводиться зелена маса озимого ріпаку, весь молодняк виведено із зимових приміщень і переведено у загони з організованою годівлею і водопоєм. V господарстві в запасі є ще дві траншеї, повністю заповнені сінажем та силосом.

СВК «Козацький» також займається відгодівлею великої рогатої худоби та свиней. Члени кооперативу забезпечуються кормами для тварин, молодняком свиней, а при бажанні можуть реалізувати тварин — телиць, телят, бугаїв, коней, свиней тощо — господарству.

Тривожить керівника господарства ставлення держави до тваринництва — низькі заготівельні ціни на свинину, яловичину, а також молоко у літній період, відсутність дотацій.

Бідкається Володимир Максимович і на відсутність висококваліфікованих спеціалістів — в господарстві лише один зоотехнік, а необхідно хоча б ще одного, та й ветлікарів всього двоє, а бажано б і більше… Каже, ніхто не хоче йти працювати в село на такі важкі й відповідальні посади.

Звичайно, у тваринництві є чимало проблем — високий відсоток вибраковки корів, низький вихід телят, є недоліки у технології утримання та годівлі, низька якість сіна тощо. Над цими проблемами і працюють сьогодні керівник та головний зоотехнік СВК «Козацький» Лариса Миколаївна Тараєва і головний ветлікар Валентин Іванович Гулько.

Шкода, що аналогічних господарств з такою кількістю поголів’я ВРХ на Звенигородщині і в найближчій окрузі немає…



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •