Лечим по-человечески!
(067) 986-29-64 (050) 520-06-76(093) 466-02-12
ДОМИНАНТА
ОЗВЕРЕВШИЕ ЦЕНЫ
Контакты
Лечение пироплазмоза
Лицензия
 

Получить совет!

Чугуевская ветклиника "Ласка"


 

20.04.2014

птичий грипп 2014

Рубрика: Болезни
Автор: admin


Эпидемия птичьего гриппа

Командно-штабні навчання

13-15 2014 року квітня відбулися національні командно-штабні навчання на тему боротьби з пташиним грипом серед тварин та людей.

У навчанні взяли участь представники главків ветеринарної медицини, МНС і санітарно-епідемічної служби з АР Крим, Дніпропетровської, Донецької, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Запорізької, Сумської, Херсонської та Харківської областей.

Мета навчання — створення міжвідомчої системи захисту України від спалахів високопатогенного пташиного грипу або інших захворювань, що мають пандемічний потенціал і не залежать від державних кордонів, а також підвищення рівня готовності державних служб України з питань протидії епізоотіям серед тварин та людей.

На засіданнях розглядалися події, які можуть послідовно розвиватися у випадку виникнення спалаху високопатогенного грипу серед птахів, а надалі й серед людей.

Особисто я вперше брав участь у подібному заході і мене приємно вразив рівень підготовленості спеціалістів ветеринарної медицини, лікарів-епідеміологів, працівників Міністерства Надзвичайних Ситуацій України. При обговоренні розвитку різних ситуацій, що можуть мати місце, учасники показали високий фаховий рівень і компетентність у вирішенні питань по ліквідації спалаху хвороби на різних стадіях розвитку подій.

Представники різних за напрямками діяльності і повноваженнями відомств активно обговорювали доцільність тих чи інших дій, обґрунтовано пропонували проведення нестандартних заходів, що дали б можливість мінімізувати наслідки спалаху грипу, захистити людей. Не залишився без обговорення жоден із запропонованих заходів по ліквідації спалаху грипу, доцільність його проведення, обсяги і шляхи фінансування.

Працівники МНС здійснили розрахунки щодо необхідної кількості особового складу, сил та засобів техніки.
фахівці санітарної служби доповіли про готовність до проведення заходів при масовому захворюванні людей, наявність лікувальних закладів і обладнання. Служба ветеринарної медицини, в свою чергу, продемонструвала документальне забезпечення усіх запропонованих заходів.

На третій день семінару-тренінгу організаторами були проведені практичні навчання на базі птахопідприємства в м. Василькові. На занятті належна увага приділялася роботі фахівців різних відомств на території, ураженої збудником хвороби, відбору патматеріалу від загиблої птиці, профілактичних заходів для обслуговуючого персоналу.

Імітувались заходи з знищення умовно здорової птиці, проводилась дезінфекція транспортних засобів. Не можна не згадати, що навчання на птахопідприємстві проводились в умовах, максимально наближених до тих, які можуть виникнути, з дотриманням заходів особистої безпеки та використанням спеціальних костюмів індивідуального захисту.

В недалекому минулому, як працівнику ветміліції, мені двічі доводилося брати участь по упередженню розповсюдження високопатогенного грипу птиці у реальній ситуації. В ході командно-штабних навчань черговий раз упевнився в готовності задіяних установ до протидії виникненню пандемій, високому професійному потенціалу працівників і спеціалістів усіх відомств.

Впевнений, що це навчання, а також знання та досвід, якими обмінялись його учасники — представники різних відомств України, буде мати позитивний вплив на їхню майбутню діяльність у цій сфері.

Наостанок хочеться побажати організаторам, учасникам навчання з боротьби проти пташиного грипу успішної роботи, нових здобутків та натхнення.

Олександр Криничний



Вас также заинтересует это:

Comments (0)

Комментариев нет

Нет комментариев.

Добавить комментарий





Добавить объявление/Задать вопрос/Доска объявлений/Ветеринария/Карта сайта/Контакты
Схема проезда
Карта Чугуева
Время работы:
пн-пт с 08 до 18
сб-вс с 08 до 14

  • Рубрики

  • Страницы

  • Вход на сайт



  •